Kamera Sistemleri Bakımı

 

Periyodik kamera sistemleri bakımı yaptırmak isteyenlere özel 60 Elektronik ayrıcalıklarını siz de yaşayabilirsiniz. En çok tercih edilen güvenlik kamera sistemlerinin bakımını yaparak maddi zararı engelleyebilirsiniz. Kamera bağlantı noktaları, kablo ve kayıt cihazı gibi bölümleri dilediğinizde yenileyebilirsiniz.

Kamera Sistemleri Bakımı Nedir?

 

Güvenlik amaçlı kurulumu yapılan kamera sistemlerinin düzenli olarak kontrol edilmesine kamera sistem bakımı denir. Kameraların çeşitleri çok fazla olmakla beraber, devamlı kullanımı sağlanan yerlerde rutin bakım yapmak gerekir.

Güvenlik kamerasının tüm mekanizması, kurulumundaki tüm parçalar, kontrol işlemi boyunca detaylı şekilde test edilir. Gereken hallerde kablo arıza tespiti yapan çeşitli cihazlar da kullanılabilir.

Kamera Sistemi Bakımı Neden Önemlidir?

 

İşletmede, okulda, eczanede, restoranda kurulan kamera sistemleri bakımı devamlı kontrol sağlama araçlarıdır. Güvenli bir kurumsal alanı sürdürmek adına bu sistemleri mutlaka sağlam tutmalısınız.

Belirli bölgedeki kameralardan biri kırıldığında, kablo bağlantısı kesildiğinde, kayıt cihazı girişi çalışmadığında sorun büyük olabilir. Bazı hallerde bilinçli bir kamera zararı da oluşabilecektir.  Bilinçli kamera zararı hallerinde diğer görüntüleme alanlarını takipte kalmak gerekir.

Ekonomik açıdan kamera sistemlerini detaylı bir şekilde incelemek gerekir. Bakımları düzenli şekilde yapılan kamera sistemlerinin çıkaracağı tamir masrafları oldukça az olacaktır. Doğal eskime süreci içerisinde daha az işleme tabi kalan kameralar, uzun seneler sizinle devam eder. Tamir ve bakım işlemlerini yapmadığınızda, çevresel koşullardan daha fazla etkilenme düzeyi bulunacaktır.

Güvenlik Kamera Bakımı Nasıl Yapılır?

 

Kendi ortamınızda kamera sistemleri bakımı yapabileceğiniz çeşitli uygulamalar vardır. En önemlilerinden biri kameraların görüş açısını düzenli olarak kontrol etmek olacaktır. Kameralar, ilk kurulum yapıldığı zamanda nasıl ayarlandıysa, her zaman öyle kalmalıdır.

  • Güvenlik kamera sistemlerinin lens bölümlerini düzenli olarak uygun bir malzeme kullanarak silmelisiniz. Mikro fiber bez kullanarak görüntülerdeki netliği korumaya devam etmiş olursunuz.
  • Kamerada korozyon kontrolleri periyodik şekilde gerçekleşmelidir. Korozyon, elektronik aletleri bozabilen bir elektromanyetik etkidir. Akım dalgalanmaları, sistemsel sorunlar vs. nedeniyle kamera arızasına karşı önlem almak gerekir.
  • Güvenlik kameralarının bağlantılarını sağlayan kablo üniteleri sağlam kalmalıdır. Kablo ünite zararı oluşabilecek durumlarda rutin kontrolleri yaparak onarım isteyebilirsiniz.
  • Kurulum ve çalışma düzenini sağlayan güvenlik kamerası güç kaynağını mutlaka kontrol etmelisiniz. Güç kaynağını temiz ve kuru bir yerde, sıcaklık gibi etkilere de bakarak kontrol edebilirsiniz. Güç kaynağını güvenli bir yerde tutup tutmadığınız konusunda emin değilseniz 60 Elektronik firmamıza soruları iletebilirsiniz.
  • Kamera görüş alanı boyunca ışıklandırma doğru şekilde sağlanmış mı kontrol etmelisiniz. Boşa giden görüntüler zaman ve güvenlik kaybına neden olabilir.
  • Güvenlik kameralarını periyodik şekilde bakıma almak için kayıt kontrollerini haftalık en az iki rutin şeklinde gerçekleştirmelisiniz.
  • Dijital kayıt cihazı anlamına gelen DVR temizliğini kesinlikle atlamamalısınız. Kayıt cihazını mikro fiber bez kullanarak uygun nemde temizlemeniz gerekir.

Kamera sistemindeki zaman ayarları kesintisiz şekilde doğru akıyor olmalıdır. İlk kurulum ayarlaması ardından kamera sistemleri bakımı tarih ve saat kontrolleriyle sağlanmalıdır.

Kamera Tamiri ve Bakımı Aynı mıdır?

 

Kamera sistemlerinin bakımı ve tamir edilmesi aynı durumlar değildir. Bakım işlemleri önlem amacını taşıyan bir süreçtir. Daha çok sorun olasılıklarını azaltmayı ve kamera sistemlerini daha uzun süre kullanmanızı amaçlar. Bakım temel bir zorunluluk olduğu için tamire ve değişime olan ihtiyacı azaltmayı hedefler.

Neden sonuç ilişkisi bakımından düşünmek gerekirse çelişkili durumlar da olabilir. Kameranın bakımı olsa da yine de tamir gerekebilir. Bazı kontrol dışı durumlar olabileceği için tamir işlemleri daha ayrı ele alınmalıdır. Bakım sürecini rutin şekilde yerine getirmiş olsanız bile, dışarıdan gelen müdahalelere bağlı hasarlar, görüntü kayıpları vs. görülebilecektir.

Hava koşulları, doğal felaketler, bakım yapsanız bile tamir gerektiren durumlara neden olabilir. Bir yerde güvenlik kamera güvenlik sistemi kurulu olduğunda bilinçli bir zarar olasılığı da vardır. Kameranın kurulduğu yer, duvar köşesi olacaksa, hırsızlar vs. için saldırı hedefi de olabilecektir.

Kameraları tamir bakımından hangi zamanlarda tamirciye götürmek gerekir sorusu ayrıca önemlidir. Güvenlik kameranız görüntü alıyor ama kaydetmiyorsa, kayıt cihazına dair sorunlar var demektir. Kayıt cihazı bir güvenlik kamerasının adeta beyni denebilir. Kayıt olmadığında, kameraları sabit şekilde tutmanın anlamı da kalmaz.

Parça Değişimi ve Kamera Tamiri Aynı mıdır?

 

Bir yere kurulan güvenlik sisteminde parça değişimi gerekiyorsa, artık tamir edilemeyecek durumda demektir. Tamir edilen ürünleri onarıyor ve yeniden kullanılır hale getiriyoruz. Diğer yandan tamir edilemeyen ürünleri ise orijinal parçaları kullanarak değiştiriyoruz.  Parça değişim işlemleri, 60 Elektronik garantisiyle sağlanmaktadır.

Bir kamera sisteminde yedek kamera, yedek kayıt cihazı konusunda erken önlem alabilir, ilk başta parça hazırlığı yapabilirsiniz. Çünkü elektronik aletler her zaman sabit fiyatta kalmamaktadır. İlk başta cihaza uygun hangi yedek parçaları alabileceğinizi firmamıza sorabilirsiniz. Şimdiden ekonomik önlemler alarak genel bir fayda sağlayabilirsiniz.

Güvenlik Kamera Bakım Fiyatları

 

60 Elektronik firmamızda bakım fiyatları son derece makul şekilde uygulanmaktadır. Periyodik bakım sözleşmesi yapmak için kamera tamiri firmamıza dilediğiniz an başvurabilirsiniz.

Call Now

× WhatsApp Destek Hattı